2. Shrnutí ŠKOLY SENSHI RYU – JIU JITSU

18. květen 2024

ŠKOLA SENSHI RYU – JIU JITSU, ODDÍL T. J. SOKOL OLOMOUC – NEMILANY, NA SEMINÁŘI SENSEIE PETRA LOHRA VE ZLÍNĚ

V sobotu 18. května 2024 se konal seminář JIU JITSU ve Zlíně, který pořádala spřátelená škola  WATASHI TACHI NO JIU JITSU. Celkem 5 studentů školy SENSHI RYU – JIU JITSU se vypravilo načerpat nové poznatky od velmi zkušeného velmistra senseie Petra Lohra, 8. Dan JIU JITSU. Slovo zkušený je zde naprosto na místě, protože sensei Lohr je ve svých 74 letech stále aktivním cvičencem, studentem a učitelem bojových umění. Samotný jeho životní příběh a cesty by vydaly na poučnou knihu. Pro nás je důležité, že je ochotný k nám na pozvání přijet až ze severních Čech.

V rámci semináře proběhly také zkoušky na technické stupně Dan a zejména byl čestnému prezidentu U.J.J.O. sensei Michaelu Königovi udělen 6. Dan JIU JITSU za jeho celoživotní přínos tomuto bojovému umění. Jen pro zajímavost sensei König založil školu WTN JJ ve Zlíně v roce 1989!

Studenti školy SENSHI RYU – JIU JITSU se semináře pod vedením senseie Petra Lohra účastnila již loni a pevně doufají, že se jeho seminářů budou účastnit minimálně ještě dalších 20 let.

Děkujeme sensei Lohrovi a pořadatelům semináře za jejich drahocenný čas.

25. květen 2024                       

PREZENTACE ŠKOLY SENSHI RYU – JIU JITSU, ODDÍLU T. J. SOKOL OLOMOUC – NEMILANY, V RÁMCI SPORTOVNÍHO DNE SE ŠANTOVKOU

Dne 25. května 2024 proběhl sportovní den pořádaný nákupním centrem Šantovka v Olomouci. Protože se škola SENSHI RYU – JIU JITSU úspěšně účastnila této velkolepé sportovní akce již loni, byla letos přizvána, aby zde zastupovala odvětví bojových umění ve sportu.

Sportovní den v Šantovce je velkou celodenní akcí, která má za cíl umožnit zejména dětem zkusit si různé sporty a pohybová aktivity. Škola SENSHI RYU – JIU JITSU, zde měla prezentační stánek a velkou plochu s tatami, kde si zájemci mohli vyzkoušet některé prvky a techniky JIU JITSU.

To jaký význam a váhu má škola na této akci, dokazuje fakt, že škola zde opět vystoupila hned ve dvou vystoupeních v délce 20 minut.

První vystoupení školy bylo zastoupeno skupinou dětí a dorostu, druhé vystoupení skupinou dorostu a dospělých. Zejména druhé vystoupení bylo výzvou, protože při nástupu na tatami začalo pršet a přestalo přesně ve chvíli, kdy prezentace školy skončila. Chvílemi to byl boj o své zdraví. Nicméně studenti školy i takovéto nesnáze zvládly a ukázaly divákům, že bojovník se jen tak něčeho nezalekne.

Všem zúčastněným studentům velmi děkujeme za jejich ochotu prezentovat školu na tak významné akci. Nemalý dík patří také rodinám studentů, za jejich podporu a pomoc.

1. červen 2024

ÚČAST ŠKOLY SENSHI RYU – JIU JITSU, ODDÍL T. J. SOKOL OLOMOUC – NEMILANY, NA MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽI DRAGON CUP V KARVINÉ

Škola SENSHI RYU – JIU JITSU se 1. června 2024 zúčastnila mezinárodní soutěže v bojových uměních Dragon Cup ve městě Karviná. Účast školy byla dlouhodobě plánovaná. Přípravě na soutěž a tvrdému drilu byla podřízena veškerá aktivita ve škole a obětováno mnoho hodin nad rámec běžných tréninků.

Cílem bylo urvat na letošním již 10. ročníků co největší počet medailí. Konkurence zde byla opravdu velká. Soutěže se účastnilo 15 škol bojových umění z Česka, Slovenska a Polska – celkem přes 150 soutěžících. Celkem 17 studentů naší školy ze skupin děti, dorost a dospělí soutěžili v kategoriích Self-Defense, Semi-contact, Kata hard a Soft kalaki. V každé kategorii se studentům školy podařilo získat drahocenný kov. Nakonec se podařilo získat 10 medailí – 4x zlato, 4x stříbro a 2x bronz.

O náročnosti soutěže Dragon Cup vypovídá fakt, že v kategoriích nedělí studenty na vyšší a nižší technické stupně. Bylo tak zcela běžné, že bílý pás soutěžil proti hnědému pásu. V některých kategoriích proti sobě stálo až 25 soutěžících.

Mimo medailí si studenti školy odvezli velkou spoustu zkušeností. Pro každého zúčastněného studenta to byl dlouhý a náročný den. Vzhledem k náročnosti soutěže a tomu, že škola SENSHI RYU – JIU JITSU trénuje své studenty teprve 2 roky je výsledek výborný. Všem zúčastněným bez ohledu na výsledek vyjadřujeme velký obdiv a přejeme jim mnoho sil a odvahy v dalších soutěžích.

Nakonec velmi děkujeme také rodinám všech studentů, za nemalou pomoc během soutěže.

8. červen 2024

PREZENTACE ŠKOLY SENSHI RYU – JIU JITSU, ODDÍLU T. J. SOKOL OLOMOUC – NEMILANY, NA SLAVNOSTECH V OBCI NEDVĚZÍ

Škola SENSHI RYU – JIU JITSU  byla pozvána, aby v sobotu 8. 6. 2024 prezentovala své umění na slavnostech v obci Nedvězí.

Za krásného slunečného dne na velkém fotbalovém hřišti, během půl hodiny trvajícího vystoupení, 9 studentů školy ukázalo to nejlepší z jejich dovedností v bojovém umění JIU JITSU. Odměněni byli vydatným potleskem. O kvalitě prováděných technik a bojovém nasazení studentů, vypovídá velké množství velmi vydařených fotek, které si lze prohlédnout na instagramu školy.

Zúčastnění studenti školy po vystoupení zůstali na probíhajících slavnostech a užívali si dobré zábavy, příjemného prostředí krásného sportovního areálu a vystoupení dalších účinkujících, např. několika po sobě navazujících krásných vystoupení kolegyň z oddílu Šahína.

Všem studentům školy děkujeme za povedenou prezentaci školy a krásné společné zážitky.